Welke keukenstijl kies jij?

Asma El-Haouli
04-08-21
  • 0
  • 0

In je zoektocht naar een nieuwe keuken is het goed om na te gaan welke keukenstijl jou aanspreekt. Op die manier kun je al een hele hoop keukens wegfilteren en je focussen op een specifieke stijl met jouw wensen. Wij bespreken graag enkele keukenstijlen, maar uiteraard is het mogelijk om stijlen te combineren om zo jouw eigen droomkeuken te vinden! 

Landelijke keukens

Een landelijke keuken geeft naast een nostalgisch gevoel, ook het gevoel van het buitenleven. Grote boerderijen op het platteland hebben vaak de ruimte voor een grote woonkeuken van hout met in het midden een grote werktafel of eiland. In een landelijke keuken wordt vaak gebruik gemaakt van de kleuren zonnig geel en fris groen. Maar ook de kleuren gebroken wit en oudroze vind je terug in deze keukens. Bovendien is de landelijke stijl ook robuust, niet alles hoeft mooi glas of perfect te zijn in een landelijke keuken. 

Landelijke hoekkeuken


Moderne keukens

Moderne keukens worden gekenmerkt door hun strakke en minimalistische vormgeving. De ontwerpen zijn vaak ook uniek en gedurfd. Denk bijvoorbeeld aan gewaagde kleurcombinaties, frisse accenten en futuristische apparatuur. Bovendien zijn moderne keukens vaak greeploos of semi-greeploos, wat een kenmerk is van een minimalistisch design. Moderne keukens hebben over het algemeen ook ingebouwd apparatuur, waardoor de keuken ook nog eens ruimtelijker oogt. 

Moderne showroomkeuken van Häcker


Industriële keukens

Industriële keukens worden gekenmerkt door een ruime opstelling en ruwe, robuuste details. Deze stijl heeft een stoere uitstraling en kan zowel klassiek als modern zijn. Materialen als beton, hout en steen worden gebruikt zodat het geheel er aan de ene kant strak uitziet, en aan de andere kant juist huiselijk. Ook wordt de robuuste kant bevestigd door de ruwe en grove uitstraling zoals de zichtbare bekabeling en buizen in het plafond. 

Eilandshowroomkeuken met RVS werkblad


Design keukens

Design keukens zijn vaak uniek waar een persoonlijke sfeer centraal staat. De keukens zijn vaak gewaagd en ogen net iets anders dan standaard keukens. Het zijn vaak strakke keukens met effen afrondingen en minimalistische designs. Ook al zijn dit vaak unieke keukens, toch zijn er enkele richtlijnen: de keukens bevatten vaak bakstenen elementen, hebben een opvallende geometrische vorm en hebben vaak houten details. 

Designkeuken met gouden accenten


Houten keukens

Met houten keukens heb je de keuze uit diverse soorten hout. Hout is een mooi, natuurlijk product wat vaak bij veel interieurs past en daarnaast ook uniek is. Het zorgt voor een warme sfeer in het interieur. Voor een lagere prijs en wat minder onderhoud is een houten gelamineerde keuken ook een goede optie. 

Rechte showroomkeuken met houten accenten


Klassieke keukens

Klassieke keukens stralen veel warmte en gezelligheid uit. Ze hebben vaak een wat ouder en artistiek uiterlijk, dat doet terugdenken aan vroeger. Ook bij deze keukenstijl wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, zoals hout. Daarnaast is het gebruik van reliëf tegels gecombineerd met bijvoorbeeld een klassiek fornuis of afzuigkap een bekend beeld. Klassieke keukens bezitten vaak fijne versieringen en symmetrische patronen. 

Klassieke keuken


Meer keukenstijlen bekijken?

Bij Onlinekeukenveiling.nl hebben we naast bovenstaande keukenstijlen, ook veel andere keukenstijlen in ons assortiment. Laat je bijvoorbeeld inspireren door een greeploze keuken of betonlook keukens. Ook vind je keukens in diverse stijlen. Zo hebben we moderne keukens gecombineerd met houten elementen of klassieke keukens met een industriële touch. Hoe dan ook vind je bij ons keukens in verschillende stijlen en dat tegen scherpe prijzen! Meer informatie of advies nodig bij het vinden van jouw droomkeuken? Neem dan contact op en wij helpen jou graag verder! 

  • 0
  • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.