Welke keukenopstelling past het beste bij jou?

Leon van Wijk
23-05-23
  • 0
  • 0

Welke keukenopstelling past het beste bij jouw wensen en ruimte?


Rechte keuken
Een rechte keuken bespaart veel ruimte. Deze keukens worden dus vooral gebruikt in kleinere huizen en appartementen. Een rechte keuken is ook erg praktisch. Je hebt al de benodigdheden aan een kant. Een rechte keuken is over het algemeen ook de goedkoopte opstelling. Je hebt bij een rechte keuken meestal minder kastruimte.


Hoekkeuken
Een hoekkeuken is meestal iets groter dan een rechte keuken. Je hebt dus meer werk- en kastruimte. Toch blijft de ruimte wel bespaard doordat je de keuken in de hoek zet. Door de ruimte kun je verschillende taken gelijktijdig uitvoeren. Het biedt ook de mogelijkheid om met meerdere mensen comfortabel in de keuken te werken.


Eilandkeuken
Een eilandkeuken is een van de populairste keukenopstellingen van dit moment. Dat komt doordat een woonkeuken steeds gewilder is en dat met een eilandkeuken mooi te realiseren is. Bij een eilandkeuken heb je veel werkruimte door het ruime werkblad op het eiland. Dit is vooral handig als je veel in de keuken staat. Een eiland geeft een gezellige sfeer, omdat je niet met je rug naar gasten toe staat als je aan het koken bent. Je kunt gezellig met vrienden/familie samen koken en borrelen. Een eilandkeuken neemt meer ruimte in beslag, maar je krijgt ook meer opbergruimte in de keuken. Bij een eilandkeuken zijn er nog wel eens een paar dingetjes die je moet regelen. Denk aan een stroomkabel en waterleidingen.


Schiereiland
Bij een schiereiland keuken zit het ‘’eiland’’ aan de rest van de keuken. Dit neemt dus minder ruimte in beslag en je kunt dan ook makkelijk een splitsing maken van de woonkamer en de keuken. Met een schiereilandkeuken heb je al de voordelen van een eilandkeuken alleen zitten de gedeeltes aan elkaar vast.


Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende keukenopstellingen. Afhankelijk van jouw ruimte en behoeften, kun je elementen uit deze opstellingen combineren of aanpassen om een opstelling te creëren die het beste bij jouw keuken past.

  • 0
  • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.