Met deze tips houd je jouw keuken schoon

Asma El-Haouli
26-04-22
  • 0
  • 0

We kunnen uren doorbrengen in de keuken om heerlijke gerechten te bereiden. Helaas wordt de keuken door het gebruik ook vies en zien we er tegenop om deze achteraf schoon te maken. Toch is het erg belangrijk om regelmatig de keuken te reinigen en om vuil en vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Zo gaat je droomkeuken nog langer mee!

Voor de levensduur van de keuken en al het keukenapparatuur is het van belang om deze goed te onderhouden. Omdat we begrijpen dat niet iedereen het poetsen leuk vindt, hebben we wat snelle en handige schoonmaaktips op een rij gezet.

Etensresten verwijderen

Verwijder etensresten direct van het keukenblad, deuren, apparatuur of kookgedeelte. Etensresten kunnen zich gemakkelijk ophopen, en vooral in kleine openingen, hoeken en kastjes. Zo voorkom je dat je na verloop van tijd een ophoping krijgt en zo dus nog langer bezig bent met het schoonmaken van jouw keuken.

Ventileren

Het is erg belangrijk om je keuken goed te blijven ventileren. Dit omdat een vochtige omgeving vaak een bron is van vieze schimmels en dit schade kan geven aan bijvoorbeeld keukenapparatuur of keukenkastjes. Het is daarom goed om de keuken droog te houden en stoom te beperken. Een goede afzuigkap draagt bij aan het verminderen van stoom tijdens keuken, maar ook deze dien je goed schoon te houden zodat deze optimaal blijft werken. Verder kun je tijdens het koken ook een raampje open zitten, wat ook nog eens voor een lagere energierekening zorgt.

Apparaten schoonhouden

Een gouden tip is het direct schoonmaken van apparaten wanneer je deze gebruikt. Vooral koelkasten, ovens, magnetrons en koffiemachines worden vaak gebruikt en zijn dus een bron van viezigheid. Hoe langer de vlek blijft zitten, hoe moeilijker het wordt om deze schoon te krijgen. Verder kun je regelmatig de koelkast checken op bedorven of oude producten. Dit zodat deze niet gaan rotten en voor nare geuren zorgen.

Kalk bestrijden

Zowel citroen als azijn hebben beide een kalk oplossende eigenschap. Wanneer je dus ziet dat er kalk ontstaat, kun je deze twee middelen gebruiken om kalk te bestrijden. Let wel op dat de zuren van deze keukenmiddelen geen negatief effect hebben op bijvoorbeeld het werkblad of andere elementen van jouw keuken. 


  • 0
  • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.