Koelkast indelen: duurzaam en goed voor je portemonnee!

Asma El-Haouli
07-07-21
  • 0
  • 0

Ken je dat? De koelkast keer op keer indelen, maar het eindigt toch weer in een grote wirwar van groente, fruit en dranken!

In dit artikel geven we graag wat tips voor de meest logische indeling, maar ook de indeling die er voor zorgt dat alle voedingsmiddelen op de juiste manier worden opgeborgen en houdbaar blijven! Wanneer je alles op de juiste manier bewaart is het langer houdbaar. Niet alleen duurzaam, maar ook goed voor je portemonnee.

Koelkasttemperatuur

Het is belangrijk om de koelkast op de juiste manier in te stellen. De ideale temperatuur voor een koelkast is 4 graden Celsius. Bacteriën hebben dan niet de kans om te groeien en zo blijven alle voedingsmiddelen langer houdbaar. 

Vlees, vis en vervangers

Voor deze drie producten is de onderste lade erg geschikt. De temperatuur in de onderste lade is het laagst waardoor producten minder snel bederven dan op een andere plek in de koelkast. Zorg ervoor dat de producten goed verpakt zijn om zo kruisbesmetting te voorkomen. Verder kun je er ook rekening mee houden dat de achterkant van de lade kouder is dan de voorkant. 

Dranken

Als je een flessenrek hebt in de koelkast, dan kun je hier frisdranken en bier bewaren. Zo niet, dan bewaar je deze in het midden van de koelkast. Sappen kun je in de koelkastdeur bewaren. 

Zuivel

Producten zoals (karne)melk, yoghurt en vla bewaar je onderin de koelkastdeur. Boter bewaar je bovenin de koelkastdeur, en kaas op de middelste plank. Broodsalades kun je op de bovenste plank bewaren. 

Groente en fruit 

Vaak zit er in elke koelkast een groentelade waarin je groente zoals broccoli, bloemkool, gesneden groente, bladgroenten, appels, peren en ander soort (zacht) fruit bewaart. Groente zoals aardappels, uien, komkommer, paprika, tomaten, courgette en aubergine bewaar je liever buiten de koelkast. 

Kliekjes

Deze bewaar je het beste in het midden van de koelkast. De temperatuur van de koelkast is hier niet te warm en niet te koud. Let er wel op dat je het eten eerst volledig laat afkoelen alvorens je deze in de koelkast zet. 

Deze koelkastindeling zal je helpen om al jouw producten zo lang mogelijk goed te houden. Daarnaast heb je ook een goed overzicht van wat jij allemaal in jouw koelkast hebt staan. Ben je nou op zoek naar een nieuwe koelkast of naar een nieuwe keuken? Bekijk dan gauw ons aanbod aan showroomkeukens en keukenapparatuur of neem contact met ons op! 

  • 0
  • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.