Hoe schaf ik een kokend waterkraan aan?

Leon van Wijk
01-02-23
  • 0
  • 0

in dit artikel lees je alles wat je moet weten om een kokend water kraan in je keuken te plaatsen. Ook geven we je tips hoe je kan besparen en wat de voordelen allemaal wel niet zijn!

Hoe werkt de kokend waterkraan?

De kokend waterkraan zit in verbinding met een boiler onder het aanrecht. De boiler geeft binnen enkele secondes kokend water. Dat komt, omdat er al kokend water of water tegen het kookpunt aan opgeslagen zit in de boiler. Bij een kokend waterkraan heb je een normale hendel zitten van het warm en koude water. Je hebt ergens anders op de kraan een veiligheidshendel waarmee je kokend water kunt gebruiken. Dat wordt gedaan zodat kinderen niet zomaar het kokende water kunnen gebruiken.

Kan een kraan worden vervangen?

Wist je dat een normale kraan ongeveer 5 jaar meegaat? Dat betekend dat een kraan vervangen moet worden tijdens de looptijd van de keuken. Een kokend water kraan wordt als set geleverd, inclusief een duidelijke handleiding en installatie materiaal. Mocht je zelf niet handig zijn heb je ook bedrijven die dit kunnen doen, zoals wij.

Past het in een showroom keuken?

Voor een kokend waterkraan heb je in ieder geval een koud watertoevoer, elektriciteit en ruimte in je keukenkastje nodig. (Een warmwatertoevoer is niet altijd nodig dit ligt aan het merk.) Hoe groter de inhoud van boiler is hoe meer ruimte je nodig hebt en hoe hoger de aanschafkosten zijn. Een kokend waterkraan past meestal in hetzelfde gat als een normale kraan. Soms is dat niet het geval er kunnen dan speciale rozetten ingezet worden.

Waarom een kokend waterkraan kopen? 

Een op de drie huishoudens heeft al een kokend waterkraan. Dat is niet zonder reden, want er komen veel voordelen bij kijken. Je kunt afscheid nemen van je waterkoker, dat scheelt weer een plekje op de aanrecht. Een kop thee of het koken van pasta of rijst gaat veel sneller en je bespaart water. Het water wat je tapt gebruik je ook, bij een waterkoker heb je meestal nog water over.

Een goedkoper alternatief dan quooker?

Vindt je een quooker kraan een dure investering voor je keuken? Tegenwoordig bieden wij kokend waterkranen aan van het merk Unito. Unito kranen zijn aanzienlijk goedkoper dan een quooker en hebben een modernere uitstraling. Sommige kranen beschikken zelfs over een LED-display. Je kan de kraan zelfs met je telefoon bedienen. De Unito kranen hebben zowel een kokend water functie als een bruiswater functie, ze hebben zelfs een ranja functie. Handig voor de kinderen!

Ben je er nog niet over uit of heb je nog meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

  • 0
  • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.