Onlinekeukenveiling.nl maakt jouw installatietekening

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken is een installatietekening niet gelijk het eerste waar je aan denkt. Een installatietekening (ook wel leidingschema of technische keukentekening genoemd) is een schematische tekening waarin de verschillende aansluitpunten voor de (gas)kookplaat, kraan, vaatwasser en andere apparaten worden aangegeven. Deze voorzieningen worden ingetekend in de installatietekening. De installatietekening helpt de loodgieter en/of elektromonteur om het voorbereidend werk te doen, zodat de keukeninstallateur de keuken probleemloos kan monteren.

Sinds kort bieden we het maken van een installatietekening aan als extra service. Met het toenemen van het aantal verkopen op onze website, steeg ook het aantal vragen naar installatietekeningen. Graag willen we het kopen (en monteren) van een showroomkeuken zo eenvoudig mogelijk maken, dus vandaar dat we deze extra service gaan aanbieden. Zo gaan wij steeds meer lijken op een online-keukenspecialist. 

Voordelen installatietekening

De installatietekening zorgt ervoor dat alle aansluitpunten in kaart worden gebracht, zodat je zeker weet dat je niet op het laatste moment alsnog een leiding of aansluitpunt moet verleggen of erger nog, dat de keuken niet gemonteerd kan worden. Daarnaast kan op basis van deze tekening worden bepaald hoeveel elektragroepen en hoofdschakelaars er voor de keuken in de meterkast nodig zijn. Technische tekeningen bestaan uit plattegrond- en aanzichttekeningen met daarop:

·         Legenda

·         Lichtplan

·         Aansluitpunten voor apparatuur zoals wasmachine en vaatwasser

·         Positionering van waterleidingen

·         Positionering van de gas/perilex aansluiting

·         Positionering en type afzuiging


Installatietekening laten maken? 

Onlinekeukenveiling maakt een installatietekening voor €95,-. Heb je bij ons een keuken gekocht en wil je alsnog een installatietekening laten maken? Of heb je vragen over een installatietekening die wij hebben gemaakt? Neem dan contact met ons op!