Vijf unieke tassen van tassenontwerper Omar Munie

22-06-18
  • 0
  • 0

Vijf unieke tassen van wereldwijd befaamde tassenontwerper Omar Munie

Tekst: Mathijs Nieuwenhuis

De Haagse tassenmaker Omar Munie heeft ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag op 20 juni enkele unieke tassen ontworpen. Deze zijn geïnspireerd op de Marhaban T-shirts, waarmee Nederland in 2016 vluchtelingen welkom heette. Tijdens deze actie gingen tientallen bekende Nederlanders op de foto met het shirt om vluchtelingen welkom te heten. Vijf unieke en gesigneerde exemplaren worden nu geveild.. De tas is een idee van Whocares (een initiatief van Care Nederland) en ontworpen door Omar Munie in zijn Dreamfactory.

Over Omar Munie:

Wereldwijd lopen vrouwen weg met de tassen van Munie. Oprah Winfrey, Hillary Clinton en koningin Maxima hebben allemaal een exemplaar en deze beroemde ontwerper komt gewoon uit Den Haag. Omar Munie is zelf gevlucht uit Somalië op zijn 9e en begrijpt als geen ander wat het inhoudt om  vluchteling te zijn. Momenteel worden zijn tassen wereldwijd verkocht, in onder andere Macy’s New York, Harrods in Londen en Lafayette in Parijs.

Whocares zet zich in voor vluchtelingen

Whocares strijdt met daadkrachtige verhalen over ongewone acties van gewone mensen tegen de heersende harteloosheid. Om zo mensen te motiveren om zelf in actie te komen voor een betere wereld. Whocares vraagt met deze actie aandacht voor de positie van vluchtelingen op de arbeidsmarkt. Hoofdredacteur Matthijs Nieuwenhuis: “Mensen die onder moeilijke omstandigheden hierheen zijn gevlucht kunnen ook gewoon je buurman of vrouw zijn, of je collega. Iedereen heeft talent en vluchtelingen verdienen een positieve benadering en een eerlijke kans op werk”.

Whocares is een initiatief van CARE Nederland.   De opbrengst van deze veiling gaat daarom naar het goede doel.,

De veiling is opgezet in samenwerking met Online keukenveiling.nl en Troostwijk veilingen. Zo gaat de opbrengst van de veiling van de tassen voor 100% naar het goede doel.

Achter de eerste 5 gesigneerde kavels van Omar Munie volgens schilderijen van onder andere Herman Brood, Anton Heyboer en nog vele anderen. (Deze worden uiteraard onder gewone condities geveild).

Hierbij de link naar de veiling: https://www.<wbr />troostwijkauctions.com/uk/<wbr />modern-art-/01-26591/

Website : https://whocares.me/

Facebook : https://www.facebook.com/whocarespuntme/

Twitter : https://twitter.com/whocarespuntme

Instagram : https://www.instagram.com/whocares.me

Website Omar Munie : http://omdreamfactory.com/

  • 0
  • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.