Jouw keuken snel en eenvoudig opknappen

Asma El-Haouli
26-05-21
  • 0
  • 0

Heb jij ook, net als de rest van Nederland, de behoefte om jouw keuken op te knappen gedurende deze tijd? Het hoeft in ieder geval niet veel werk te zijn om een hele nieuwe en frisse uitstraling te creëren. In dit artikel geven we je graag wat tips over hoe je het beste jouw keuken kunt aanpakken, zonder er al te veel geld aan uit te geven. Met nieuwe grepen, andere decoratie en kleuren of een extra oven bijvoorbeeld. Kortom, zet je wensen op een rij en laat je inspireren! 

Inspiratie

Begin je keukenmetamorfose met het opstellen van een wensenlijst. Laat je op allerlei manieren inspireren, bezoek verschillende inspiratieplatformen zoals Pinterest en haal je ideeën uit bijvoorbeeld keukenbladen of online keukeninspiratieblogs. Bedenk welke kleuren je wilt en ga na of je huidige keukenapparatuur ook voldoet aan al jouw wensen. Tot slot kun je ook nagaan welke klussen je zelf kunt doen en welke je wilt uitbesteden. Maak dan een planning en een inventarisatie en ga aan de slag! 

Het werkblad aanpassen

Het aanpassen van het werkblad geeft jouw keuken meteen al een frisse en nieuwe uitstraling. Er staan verschillende soorten werkbladen, bedenk dus goed wat voor werkblad het beste bij jou past. In dit artikel lees je welk werkblad het beste bij jou kookstijl past. 

Keukenfronten veranderen

De keukenfronten kun je aanpassen door deze te wrappen. Dit is een dunne laag die je over de bestaande fronten heen wordt gelegd. Een andere optie is om te kiezen voor compleet nieuwe fronten voor je keuken. Dit materiaal is wel dikker dan de wrap-folie en kun je ook veel langer mee doen. Op deze manier kun je je keuken opknappen, zonder te veel te klussen! 

Geef de muur een nieuwe kleur

Bij het aanpassen van jouw keuken kun je ook de muur of muren aanpakken. Je zou ervoor kunnen kiezen om de keuken deels te betegelen, of om één of meerdere muren in de keuken te voorzien van een nieuwe kleur. Je zult merken dat de nieuwe muur je keuken al een hele nieuwe uitstraling geeft. 


Voeg nieuwe decoratie toe

Wil je niet te veel klussen, maar toch een nieuwe look creëren? Dan zou je nieuwe keukendecoratie toe kunnen voegen. Kies bijvoorbeeld een nieuwe kleur voor je keukentextiel en/of apparatuur. Je zou ook op zoek kunnen gaan naar nieuwe luxe snijplanken, leuke voorraadpotten of andere decoratie. Deze dingen hoef je niet per se nieuw te halen, maar kun je ook gewoon vinden op verschillende tweedehandsplatformen zoals Facebook Marketplace of Marktplaats. Vaak vind je op rommelmarkten en kringloopwinkels ook leuke unieke stuks die je niet zomaar in de winkel zult vinden.

Aan de hand van deze vijf ideeën kun je nu jouw keuken op een eenvoudige manier en budgetproof opknappen! 
  • 0
  • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.