Hoe meet ik een keukenruimte op?

Asma El-Haouli
19-05-21
  • 0
  • 0

Een goed begin is het halve werk. Daarom is het erg belangrijk om, voordat je op zoek bent naar een nieuwe keuken, eerst de keukenruimte goed op te meten. Naast de afmetingen van de ruimte, is het ook belangrijk om rekening te houden met deuren en ramen en eventueel obstakels zoals radiatoren en buizen. Bij het opmeten heb je een potlood, rolmaat en (ruitjes)papier nodig.

Stappenplan voor het opmeten van jouw keukenruimte: 

1.    Teken eerst een plattegrond. Je meet hierbij de breedte en de lengte van het vertrek op langs de muur. Meet hierbij ook de hoogte van de ruimte (van vloer tot plafond).
2.    Voeg vervolgens de deuren en vensters aan je plattegrond toe. Meet afstanden tussen venster en muur, venster en plafond en venster en deur. Noteer ook wanneer de vensterbank uitsteekt en alle draairichtingen van deuren en ramen.
3.    Teken daarnaast ook eventuele obstakels zoals radiatoren, wateraansluiting en afvoer, naar voren geplaatste muren, lichtschakelaars, stopcontacten, ventilatiegaten, gootsteen etc. 


Nu alle maten genoteerd staan en je een duidelijk beeld hebt geschetst van de ruimte, kun je beginnen met het inpassen van je toekomstige droomkeuken! Wanneer je op zoek bent naar een keuken online kun je gebruik maken van de informatie op de website en die van jouw plattegrond. Passen de maten van de keuken gemakkelijk op jouw plattegrond,  dan is de klus snel geklaard en kun je overstappen naar de aankoop van jouw keuken. Mocht je er niet helemaal uitkomen, kan je online altijd een keukenontwerp tool gebruiken of met je plattegrond naar een showroom gaan.


  • 0
  • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.