De verschillende soorten werkbladen

13-01-20
  • 0
  • 0

Welk werkblad past het beste bij jouw keuken? Budget en kookstijl spelen hierbij vaak een belangrijke rol. Laat je hieronder inspireren door deze tips en ideeën. 

Keuze materiaal

Het is belangrijk dat een werkblad onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en hittebestendig is. Een werkblad krijgt over het algemeen veel te voortduren. Ook moet het werkblad daarom bestand zijn tegen dagelijks gebruik, vlekken en krassen. Hier een kort overzicht van de verschillende mogelijke materialen voor keukenwerkbladen.

Kunststof

Een aanrecht in kunststof is verkrijgbaar in alle soorten en maten, zo kan je het volledig afstemmen op jouw eigen smaak. De onderste laag van het kunststof bestaat uit multiplex. Hierboven wordt er een flinterdun laagje laminaat aangebracht zodat het werkblad krasbestendig is.

Hout

Een houten werkblad geeft een warme sfeer in huis. Vroeger waren bijna alle keukenwerkbladen van hout, tegenwoordig neemt deze populariteit steeds meer af. Om hitte-, kras-, en vochtbestendigheid te creëren wordt een beschermde toplaag aangebracht.

Glas

Glas is een vrij nieuw product bij de werkbladen, je vindt het voornamelijk terug in moderne keukens waar design centraal staat. Het is industrieel gehard glas waardoor het waterdicht, kras- en hittebestendig is. Glas zorgt voor een exclusieve en luxueuze uitstraling.

Inox/ RVS

Wilt u een moderne, industriële look kies dan voor een Inox werkblad. Roestvrij staal heeft vele voordelen, zoals gemakkelijk in onderhoud en hitte- en vochtbestendigheid.

Graniet

Graniet, marmer en blauwe hardsteen zijn alle 3 verschillende soorten natuursteen. Graniet komt hiervan het vaakst voor in de keukens, vanwege haar rustieke en luxe uitstraling. Een werkblad van graniet is hitte- en krasbestendig. Het nadeel is dat de meeste soorten licht poreus zijn waardoor vocht binnendringt en hierdoor vlekken nalaat. Kies je voor een gepolierd granieten werkblad zal je hier geen last meer van hebben.  

Beton

Een betonnen werkblad geeft jouw keuken een moderne en industriële look. Beton is hard, glad, slijtvast en bestand tegen hitte. Als u het beton laat polieren wordt het werkblad onderhoudsvriendelijker en minder gevoelig voor vlekken.

Corian

Corian is een veelzijdig materiaal dat 30 jaar geleden ontwikkeld is voor industrieel gebruik. Het materiaal word steeds vaker gebruikt voor werkbladen in de keuken. Het is een veelzijdig materiaal en er zitten zeker nog meer voordelen aan. Het grootste voordeel van Corian is dat de naden onzichtbaar afgewerkt kunnen worden. Dit zorgt voor een mooi afgewerkt geheel, dit is vooral mooi bij een keukeneiland. Verder is het onderhoudsvriendelijk en hygiënisch.

Keramiek

Het keramische werkblad is een redelijk nieuw materiaal, maar word steeds populairder door het natuurlijke, stoere uitzicht. Keramiek is hitte-, vlek- en krasbestendig, ook is het perfect te combineren met andere materialen.

Composiet

Een Composiet werkblad is erg populair. Het bestaat uit een samenstelling van kunststof en kleine deeltjes natuursteen. Deze samenstelling past in bijna elk type keuken. Met eigenschappen zoals waterdicht, krasbestendig en hygiënisch is het de perfecte keuze voor de keuken.

Dekton

Dekton is een nieuw materiaal dat bestaat uit glas, kwarts en porselein. Het materiaal is hard, waterdicht en geschikt voor werkbladen. De voordelen van Dekton is dat het hitte, kras en vlekbestendig is.


  • 0
  • 0

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.